News-blog-detaljno

Besplatni tutorijali o stok fotografiji na znakovnim jezicima

Ostani kod kuće, edukuj se i zaradi novac onlajn

Pregršt je poslova koji se, bez korišćenja čula sluha, mogu obavljati onlajn, a da to verovatno niste ni znali. Među njima su i veoma kreativni poslovi koji zasigurno donose zadovoljavajući profit, a bez ikakvog ulaganja. Dovoljno je samo da budete odlučni da započnete, a zatim istrajni u procesu dok se ne uhodate.

Udruženje „Art mreža“ (www.artmreza.com) sa sedištem u Novom Sadu, već deset godina sprovodi različite projekte za mlade koji su na temu umetnosti, kulture, edukacije i samozaposlenja. Internacionalni projekat „Realize with your eyes“ sproveden u okviru Erasmus+ programa, podržan od strane Evropske komisije vezan je pre svega za edukaciju mladih osoba sa oštećenjem sluha o tome kako da baveći se fotografijom zarade novac preko interneta. Tim „Art mreže“ uz pomoć partnerskih organizacija iz šest zemalja (Albanija, Bosna, Bugarska, Crna Gora, Rumunija i Turska) snimili su tutorijal na temu stok fotografije koji je preveden na svih sedam znakovnih jezika. 

Ovaj projekat je pre svega posvećen edukaciji mladih sa oštećenjem sluha o tome kako se korišćenjem fotografije može zaraditi putem interneta a da pri tom nije neophodno biti profesionalni fotograf kao ni posedovanje profesionalne opreme. Dovoljno je samo biti ljubitelj fotografije i posedovati mobilni telefon sa kamerom.

U tutorijalima se govori upravo o tome počev od toga šta je stok prodaja i kako stok tržište funkcioniše, kako započeti bavljenje stok fotografijom, preko ideja, predloga i saveta pa do samih osnova fotografije i podešavanja fotoaparata. 

Ovi tutorijali su jedinstveni po tome što su jedini na svetu koji su na temu stok fotografije i prevedeni na znakovne jezike pomenutih zemalja a planira se i dodavanje novih jezika kao i proširivanje tema tutorijala. 

I sam projekat je poseban jer se zapravo bavi podsticanjem osoba koje imaju poteškoća sa sluhom da iskoriste svoje prednosti a to je istančano vizuelno čulo. Pored toga, projekat pruža kako edukaciju tako i podršku za mlade preduzetnike jer su se u okviru njega, tokom proteklih godinu dana organizovale i druge aktivnosti: besplatne mobilnosti učesnika, besplatna edukacija na temu samozaposlenja kao i edukacija na temu fotografije. Samim tim, ideja čitavog projekta ima i humani karakter a za cilj sprovođenje pozitivnih promena u društvu koje će doprineti boljem svetu i budućnosti. 

Svi tutorijali se nalaze na sajtu: https://usetutorial.com/ na kojem je i više informacija o samom projektu, dok srpsku verziju možete naći direktno klikom na link: https://usetutorial.com/rs.html

Udruženje „Art mreža“ sa sedištem u Novom Sadu, već deset godina sprovodi različite projekte za mlade koji su na temu umetnosti, kulture, edukacije i samozaposlenja. Internacionalni projekat „Realize with your eyes“ sproveden u okviru Erasmus+ programa podržan od strane Evropske komisije vezan je pre svega za edukaciju mladih osoba sa oštećenjem sluha o tome kako da baveći se fotografijom zarade novac preko interneta. 

 

Ovaj sajt koristi kukije kako bi Vam bilo omogućeno najbolje iskustvo prilikom korišćenja našeg sajta